Bokstherapie Academie

Wil jij mensen graag op een ervaringsgerichte manier helpen?

Met de Bokstherapie Academie zijn wij opleider voor  coaches, therapeuten, begeleiders docenten, jeugdwerkers en trainers die willen leren werken met het boksen als interventie. We bieden een breed pakket van cursussen aan waar hulpverleners direct mee aan de slag kunnen. De cursussen zijn net als de interventies zelf: Ze zijn vooral hands-on. Je leert niet alleen door theorie, maar ook door zelf de interventies te ervaren. De cursussen zijn net als het inzetten van de werkvormen ervaringsgericht. Bij ons gaat het om doen en ervaren.

Voor elk vakgebied

Bokstherapie Academie leidt hulpverleners op zodat zij boksen effectief toe  kunnen passen binnen hun eigen werkgebied. Boksen als interventie is een ervaringsgerichte manier om te werken binnen de hulpverlening. Boksinterventie kan individueel en in groepsverband worden toegepast.

bokstherapie-67-2

Ervaring

Wij zelf hebben al jaren succes met het inzetten van boksen als interventie in de praktijk. Wij willen de kracht van boksen binnen coachend Nederland meer bekendheid geven, door het aanbieden van deze ervaringsgerichte cursus. Zo helpen wij jou als therapeut, trainer, docent, jeugdwerker of coach, om met verschillende werkvormen vanuit het boksen in de praktijk aan de slag te gaan

 

bokstherapie-48-2
bokstherapie-55-2-zw

Onze missie

De missie van onze academie is om boksen als interventie binnen de hulpverlening in Nederland meer bekendheid te geven. Dit doen therapeuten Marcel Amstelveen en Jette Peuscher door het aanbieden van trainingen aan mensen die als coach, trainer, docent, therapeut en dergelijke werken. Daarmee kunnen deze hulpverleners boksen als interventie toepassen binnen hun eigen vakgebied. Wij willen zo bevorderen dat er meer ervaringsgerichte begeleiding in Nederland komt. 

bokstherapie-60-2

Cursus: Begeleider interventies

'Begeleider Boksinterventies' is een driedaagse cursus. Deze praktische en ervaringsgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor trainers, (fysio)therapeuten, vakdocenten, jeugdwerkers en coaches. De cursus wordt gegeven in groepen van minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Als je de cursus met succes afrondt, ben je in staat om de geleerde interventies zelfstandig op een juiste manier toe te passen in de praktijk en je bent in staat zelfstandig interventies te ontwikkelen passen bij de hulpvraag van de mensen waarmee je werkt.

Dit kan je van de cursus Begeleider Boksinterventies verwachten

 • Aanleren van de basisprincipes van therapeutisch boksen, verzorgd door een ervaren boksdocent
 • Oefeningen in groepjes uitvoeren, feedback geven en ontvangen
 • Uitleg over én ervaren hoe je als begeleider in de praktijk boksen als interventie toepast
 • Aanleren van oefeningen vanuit het therapeutische boksen
 • Uitleg over het materiaal en het juiste gebruik hiervan
 • In groepjes een nieuwe werkvorm bedenken en uitvoeren
 • Je leert op een methodische manier een boksinterventie te ontwikkelen en toe te passen

Kosten

De kosten voor de 3 daagse cursus begeleider boksinterventies zijn € 699 inclusief btw

Hierbij is inbegrepen:

 • Een gezonde lunch tijdens de cursusdagen
 • Koffie, thee en water
 • Gebruik van bokshandschoenen, bokspads en bandage
 • Bij succesvolle afronding: een certificaat als bewijs van deelname

Locatie

Waalstraat 184
1079 EJ Amsterdam

Er is parkeergelegenheid in de buurt (betaald).
De locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus, metro, trein).

Onze Docenten

marcel-40
Jette-Peuscher

Marcel Amstelveen

Marcels passie voor boksen is ontstaan nadat hij zelf vastliep in zijn ontwikkeling. Hij heeft toen ervaren dat boksen je meer geeft dan alleen een betere conditie. Deze verhelderende ervaring wil Marcel graag delen met anderen. Daarom is hij gaan coachen en heeft hij Bokstherapie.nl opgericht. Het succes daarvan laat zien dat Marcels benadering veel mensen aanspreekt.

Lees hier Marcel's hele verhaal.

Jette Peuscher (alleen docent)

Jette heeft de opleiding psychomotorische therapie afgerond en is momenteel binnen haar eigen praktijk (Therapiepraktijk Zijn) aan het werk als vaktherapeut en psychodynamisch therapeut i.o. Hier behandelt zij kinderen, jongeren en volwassenen met en zonder psychiatrische stoornissen. Dit doet ze zowel individueel als in groepen. Ze is gespecialiseerd in het behandelen van trauma, op het gebied van non-verbale communicatie en lichaamswerk. Naast het geven van therapie is Jette bezig met het schrijven van cursussen en trainingen.

Lees hier Jette's hele verhaal.

bokstherapie-62-workshops

Waarom bokstherapie

Een hulpvraag is altijd gericht op het bereiken van verandering in het leven van de cliënt.  En bij verandering komt altijd weerstand naar voren. Blijkbaar kan de cliënt niet zelf door de weerstand heenkomen. Door hier op een ervaringsgerichte manier mee aan het werk te gaan, kan de cliënt de weerstand of blokkade aanpakken. Dit maakt de weg vrij voor verandering. Door middel van alleen maar praten is dat een stuk moeilijker. 

Weerstanden worden door middel van het inzetten van een werkvorm opgezocht en daar wordt vervolgens mee gewerkt. Door ervaring kunnen er nieuwe inzichten ontstaan, kan er met nieuw gedrag geëxperimenteerd worden en kun je je bewust worden van je lichaam. Je kan de strijd met de weerstanden en blokkades kan aangaan. 

Een voorbeeld

Janneke is 21 jaar. Ze wil zich graag sterker voelen. Haar hulpvraag was om te leren haar eigen mening te geven en niet meer bang te zijn voor wat anderen van haar vinden. Na een gesprekje kwam naar voren dat ze vaak over haar grenzen laat lopen maar dat ze wel goed voelt wanneer dit gebeurt. Ze durft het echter nog niet aan te geven. Het eerste werkdoel was dan ook: “Ik kan stop zeggen op het moment dat iemand over mijn grens heen gaat”. Janneke kon alles heel goed verwoorden tijdens het gesprek, ze kon ook duidelijk verwoorden hoe ze het wel wilde en wat ze dan zou moeten zeggen en doen. Dit kwam omdat ze de weerstand niet voelde. Janneke begon met een pittige warming-up. De begeleider heeft haar fysieke grenzen opgezocht en wat bleek Janneke deed alles mee terwijl ze bijna om viel, hierin gaf ze haar grenzen ook niet aan. Na deze terugkoppeling gaf ze aan dat ze dit wel voelde maar niet durfde toe te geven dat ze het niet vol hield; de weerstand was gevonden en sterk aanwezig op dat moment. Janneke heeft aangegeven dat ze eigenlijk liever tot 80% van haar kunnen zou gaan tijdens een werkvorm. De opdracht was om aan te geven op het moment dat ze op 80% zat. Daar heeft Janneke mee geoefend tot het voor haar gewoon was om te zeggen. Ze was door de angst heen gegaan en had ervaren dat er niets vervelends gebeurde op het moment dat ze haar grens aangaf.Wil je fitter, frisser en sterker worden op een wel heel leuke manier?

Schrijf je nu in – of vraag meer informatie