Bokstherapie, individueel en voor groepen

bokstherapie-73-2

'THE SOFT SIDE OF BOXING'

Doen en ervaren, dat zijn de twee dingen waar het om gaat bij therapeutisch boksen. De bokstherapeut laat je kennismaken met technieken en werkvormen die hierop gericht zijn. De focus van Bokstherapie op doen en ervaren legt blokkades, issues en stresspunten bloot die anders onderbelicht zouden blijven.

Bokstherapie geeft je een nieuwe, positieve kijk op de problemen waar jij mee kampt. Daardoor kan je ze daadwerkelijk aanpakken. Je zal merken dat je bij elke Bokstherapie-sessie nieuwe vaardigheden en inzichten opdoet. Deze kun je direct gebruiken in je persoonlijke leven. Je verwerft nieuwe mogelijkheden op fysiek, sociaal en mentaal gebied.

Je kunt kiezen om Bokstherapie individueel of in een groep te doen. Groepen kunnen terecht op onze locatie in de Waalstraat in Amsterdam. Individuele Bokstherapie-sessies geven wij in de Waalstraat in Amsterdam én aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag.

Bokstherapie – een rake naam voor een verrijkende ervaring die niet voor niets 'the soft side of boxing' wordt genoemd.

Hoe gaat Bokstherapie in z'n werk?

Wij krijgen vaak de vraag hoe het bij Bokstherapie-sessies toegaat. Klik op de kopjes hieronder  als je meer wilt weten over de sessis bij individuele Bokstherapie of bij Bokstherapie voor groepen.

Bokstherapie: Voor wie is het?

Misschien heb jij al een tijd het gevoel dat je aan jezelf wilt werken. Of heb je emotionele problemen waar je maar niet van afkomt. Bokstherapie kan dan heel geschikt voor jou zijn.

Er zijn veel thema’s waar we met Bokstherapie goed aan kunnen werken. Bijvoorbeeld:

 • Weinig zelfvertrouwen, onzekerheid
 • Moeite met het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten
 • Relatieproblematiek
 • Het verwerken van trauma’s. Traumagerelateerde klachten, waaronder PTSD
 • Voortdurende twijfel aan je eigen vermogens
 • Burn-out, overspannenheid, verzuimproblematiek
 • Moeite om je te uiten, verbaal en non-verbaal
 • Niet of moeilijk kunnen loslaten
 • Moeite met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé 
 • Niet stevig in je schoenen staan
 • Je niet gehoord, gezien of gewaardeerd voelen
 • Stress ervaren op je werk, relatie of op school
 • Problemen met het stellen van grenzen
 • Depressies en andere stemmingsklachten
 • Steeds teveel van jezelf verwachten
 • Worstelen met levensvraagstukken: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat doe ik?
 • Klachten op het raakvlak van psychologie en psychosomatiek
 • Te veel denken, te weinig kunnen voelen

Daarnaast is Bokstherapie een perfecte manier om gevoelens een uitlaatklep te geven. Denk maar aan angst, stress, verdriet en rouw. Of gevoelens van onrust, boosheid, spanning en agressie. Je zal hierbij leren om jezelf te ontspannen en om je emoties beter te reguleren.

We geven Bokstherapie individueel en in groepsverband. Ook doen we Bokstherapie-sessies met echtparen en gezinnen. Bokstherapie is uitstekend te combineren met andere behandelvormen.

bokstherapie-5-therapie
bokstherapie-bt-therapie

Bokstherapie: Wanneer kies je ervoor?

De nadruk op doen en ervaren geeft bij de keuze voor Bokstherapie de doorslag. Voor die keuze kunnen verschillende redenen zijn. Ben jij bijvoorbeeld iemand die praten moeilijk vindt omdat je vaak de juiste woorden niet kunt vinden? Of ben je iemand die erg veel rationaliseert en zie je door de bomen het bos niet meer? Of houd je gewoon van aanpakken? In al deze gevallen zal Bokstherapie een verstandige keuze zijn. 

Bokstherapie hoeft niet op zichzelf te staan. We geven het vaak als aanvulling op reguliere (gespreks-)therapie of ter voorbereiding hierop. Denk bijvoorbeeld aan coaching, behandeling door een psycholoog, fysiotherapie, haptonomie en diëtiek. Wij verzorgen dan het fysieke gedeelte van de behandeling, in samenspraak met de andere behandelaar.

Voor Bokstherapie hoef je niet goed te zijn in boksen; je hoeft er zelfs helemaal geen ervaring mee te hebben. Ook als je niet zo’n goede conditie hebt is dat geen probleem. 

Bokstherapie: Het doen

Bij Bokstherapie draait het niet alleen om het gesprek, maar veel meer om het doen; boksen, bewegen, springen… Jouw beweging kan meer zeggen dan duizend woorden. 
Door te boksen werk je aan het oplossen van je problemen, of simpelweg aan het accepteren ervan. Wordt er dan bij bokstherapie niet gepraat? Zeker wel. De bokstherapeut zal wel degelijk met je in gesprek gaan. Hij of zij zal dan nagaan wat je ervaart, denkt en voelt bij het doen van de fysieke oefeningen. Waar nodig wordt jou een spiegel voorgehouden.

Bokstherapie: Het ervaren

Ervaring is de beste leermeester. Als je leert boksen, ervaar je dat je steviger in je schoenen gaat staan. Je wordt wijzer door de constante wisselwerking tussen je lichaam, je gevoelens, je gedachten en je wil. Die ervaring verrijkt je dagelijks leven. Daarom stelt Bokstherapie de ervaring centraal.

Bokstherapie: het effect

In een aantal sessies Bokstherapie leer jij oude patronen te doorbreken en je leven opnieuw in te richten. Je loopt niet langer in jouw ‘vaste’ valkuilen. Je krijgt nieuwe vaardigheden onder de knie. Je leert nieuwe manieren om met situaties en emoties om te gaan. Je kunt vastgeroeste patronen eindelijk doorbreken en nieuwe strategieën voor jezelf ontwikkelen. Al doende leer je een heel nieuwe kant van jezelf kennen.

Bokstherapie: meer lezen

Lees het interview in Het Parool met Marcel Amstelveen van Bokstherapie.nl. Marcel: "Boksen is confronterend. Als je geen dekking zoekt, word je geraakt. Als je niet uitdeelt, moet je ontvangen." En: "Boksen heeft te maken met controle, beheersing. Je leert in control te zijn: iets wat veel deelnemers hier willen leren."

Bokstherapie: waar kan je terecht?

In Amsterdam

In onze lokatie Waalstraat 184 in Amsterdam (Rivierenbuurt) geven we Bokstherapie voor groepen én geven we individuele sessies. De ruimte is groot genoeg om met een groep aan het werk te gaan. Tegelijk is het een plek met een uitnodigende sfeer voor individuele sessies.

 • Bokstherapie-sessies zijn altijd op afspraak. In Amsterdam geven we sessies op donderdag en vrijdag.
 • De Waalstraat is makkelijk bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de straten vlakbij.

In den Haag

Aan de Laan van Meerdervoort 122 (Zeeheldenkwartier) heeft Bokstherapie.nl een kleine praktijkruimte. Hier kan jij in alle rust werken aan de persoonlijke thema’s waar je Bokstherapie voor wilt inzetten.

 • Bokstherapie-sessies zijn altijd op afspraak. In Den Haag geven we sessies op dinsdag en woensdag.
 • De Laan van Meerdervoort is makkelijk bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de straten vlakbij.

Meer weten?

Wil je weten wat bokstherapie voor jou kan betekenen? Neem contact op! Dan nemen wij samen vrijblijvend de mogelijkheden door.

Praktisch

 • We werken gericht aan het thema waarvoor in overleg met jou is gekozen. Na het (telefonische) intakegesprek, plannen we drie sessies.
 • De eerste sessie duurt 90 minuten. Elke volgende sessie duurt 60 minuten.
 • Een individueel Bokstherapie-traject bestaat minimaal uit drie sessies en duurt gemiddeld vijf sessies. 
 • Een groepstraject bestaat uit vier groepssessies van 120 minuten.
 • Ook met een fysieke beperking is Bokstherapie te volgen. Noem dit bij het intakegesprek. Dan bespreken we de mogelijkheden.
 • De Bokstherapie-sessies vinden plaats op onze locatie Waalstraat 184 in Amsterdam, tenzij anders overeengekomen.
 • Je hebt nodig: makkelijk zittende sportkleding en schone sportschoenen.
 • Wij zorgen voor bokshandschoenen en bandage voor extra bescherming.
 • De betaling gaat per factuur. Deze ontvang jij na iedere sessie.

Neem vrijblijvend contact op!mailbel